referendum ipak 25. rujna

Dodik: Na nama se neće vježbati niti Amerikanci, niti bilo tko drugi

Milorad Dodik
18.09.2016.
u 16:00

Dodik je rekao da su u RS odlučni provesti odluku Ustavnog suda BiH, ali da, ističe, nije rečeno na koji način te su je oni odličili provesti putem referenduma

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas da će RS nakon referenduma koji će biti održan 25. rujna, u svakom slučaju nastaviti s implementacijom odluke Ustavnog suda BiH te će u entitetskom parlamentu biti odlučeno na koji način će se prilagoditi Zakon o praznicima. 

- U tom pogledu, referendum treba promatrati kao čin provođenja odluke, a ne suprotstavljanja bilo kome –ustvrdio je Dodik novinarima u Trebinju, javlja Fena. 

Dodik je rekao i da su u RS-u odlučni provesti odluku Ustavnog suda BiH, ali da, ističe, nije rečeno kako da se provede.

- Odlučili smo je provesti putem referenduma. Što je netko histeričan, nervozan, to je njihov problem. Na nama se neće vježbati niti Amerikanci, niti bilo tko drugi – ustvrdio je Dodik. 

Naveo je i da su „svi u RS veoma odlučni da referendum o Danu RS-a bude održan 25. rujna, jer je to ključno i zakonsko pravo RS“.

Svima je jasno, tvrdi, da je Ustavni sud BiH “politički motiviran i da je pod političkim pritiskom pojedinih bošnjačkih političara, kao i pojedinih veleposlanstava i Ureda visokog predstavnika, koji pokušavaju a u BiH trenirati određene politike“. 

Upitan jesu li moguće sankcije zbog održavanja referenduma, nakon što je jučer Ustavni sud BiH izrekao privremenu mjeru njegove zabrane, entitetski predsjednik je dodao kako je „nemoguće da se uvedu sankcije za drugačiju politiku i da je to vrijeme davno prošlo, ali i ako budu pokušali tako nešto, to će pokušati nekoliko pojedinaca“. 

-Vidjet će se da će referendum 25. rujna biti masovno podržan u RS i uvjeren sam u to - kazao je Dodik. Ponovio je da referendum nije usmjeren niti protiv koga, niti je referendum o odcjepljenju kako su pokušali, naveo je, neki predstaviti, već je referendum o Danu RS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?