predsjednik RS

Dodik: Ne osjećam se ugroženo zbog američkih sankcija

22.06.2017.
u 16:54

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da se ne osjeća posebno ugroženim što ostaje na "crnoj listi" SAD-a i da je sasvim jasno pod kojim uvjetima je njegovo ime uvršteno na tu listu. 

"SAD imaju pravo produžiti sankcije, to je njihova država i njihova stvar. Sasvim je jasno pod kojim je uvjetima došlo do mog stavljanja na tu listu. Ne osjećam se ništa posebno ugroženim zbog toga", rekao je Dodik, javlja Srna. 

Dodao je kako bi neugodno trebalo biti onima koji su na tome radili. 

Na pitanje novinara da prokomentira odluku američkog predsjednika SAD Donalda Trumpa o produženju uredbe o izvanrednim mjerama u vezi sa zapadnim Balkanom koja obuhvaća i takozvanu "crnu listu", Dodik je rekao da je to u svakom slučaju stvar SAD i da imaju pravo donositi odlukew kakve žele. On je naglasio da ništa ne čini u vezi s tom listom, niti da ostane niti da bude skinut. 

"Mislim da je to bila nepravda. Ako i oni misle tako - neka me skinu, a ako ne misle baš me briga. Važno je da Republika Srpska zbog toga nije imala nikakve štete", naglasio je predsjednik Srpske. 

Dodik je rekao da svi mogu vidjeti i pročitati da u SAD postoji ozbiljan politički sukob između sadašnje i bivše administracije i da se preko toga prelamaju mnoge stvari, ali da je to stvar te države i da to ne može komentirati.

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
08:56 23.06.2017.

do juče je govorio da će trump da mu skine sankcije odmah i da je to obama se odradio. Kiselo grožđe, njega i njegovog prijatelja Čovu hvata panika od dolazećeg perioda.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije