nakoln susreta u banja luci

Dodik: Orbanu sam rekao kako nije točno da RS ruši teritorijalni integritet BiH

Milorad Dodik
06.11.2021.
u 20:21

"Mi ne činimo ništa što nije u skladu s Daytonskim sporazumom. Odlučni smo da Republika Srpska vrati svoje ovlasti koja joj je oduzeo Ustavni sud BiH”, rekao je Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je mađarskom premijeru Viktoru Orbanu danas prenio kako nije točno da "Republika Srpska ruši teritorijalni integritet BiH".

“Rekao sam mu jasno kako se radi o spinovima, koji govore kako rušimo teritorijalni integritet BiH, što nije točno. Važno je da imamo nekoga tko hoće to čuti. Mi ne činimo ništa što nije u skladu s Daytonskim sporazumom. Odlučni smo da Republika Srpska vrati svoje ovlasti koja joj je oduzeo Ustavni sud BiH”, rekao je Dodik za RTRS.

On je dodao kako posjet mađarskog premijera predstavlja veliku čast za Republiku Srpsku, koja je i uzvratna posjeta, te da ga je danas upoznao s aktuelnom situacijom.

Istaknuo je i da je na sastanku razgovarano o bilateralnoj suradnji, potencijalnim zajedničkim projektima, prije svega infrastrukturnim i projektima u oblasti energetike.

“Mađarska je zainteresirana za mnoge projekte koji su nama potrebni, a da oni daju poticaj kroz zajedničko ulaganje. Mi ćemo u idućih sedam dana imati jedan prijedlog koji ćemo uputiti u Budimpeštu kako bi došli do što boljih riješenja”, naglasio je Dodik, prenosi Srna. 

Ocijenio je kako je ovo bio uspješan sastanak na kojem se tragalo za boljim rješenjima u pogledu ekonomije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije