Mirko Šarović

Dodik pod pritiskom izvršio ustupke radi pisma namjere s MMF-om

Mirko Sarovic
01.08.2016.
u 12:16

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, komentirajući dogovor predsjedatelja Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i predsjednika RS Milorada Dodika o mehanizmu koordinacije i pismu namjere s MMF-om, neprihvatljivim smatra ako su na sastanku vršeni ustupci koji suštinski odudaraju od dokumenata koji su do sada bili usuglašeni i ako su neki od ustupaka na štetu Republike Srpske.   

- Kada je u pitanju Savez za promjene vidjet ćemo na što je predsjednik SNSD-a na jučerašnjem razgovoru s Izetbegovićem pristao. Očito je da je pod pritiskom za dobivanje potpisa na pismo namjere morao izvršiti određene ustupke drugoj odnosno trećoj strani. Ukoliko su ti ustupci na štetu Republike Srpske, to je za nas neprihvatljivo - izjavio je Šarović novinarima u Sarajevu.  

Poručio je da Savez za promjene ima rezervu, ukoliko su vršene značajne korekcije dokumenta koje su dosad usuglašeni te da će to biti predmet razgovora narednih dana u okviru stranačkih i koalicijskih razgovora.

Dodao je da na današnjoj sjednici Vijeće ministara BiH nije razgovaralo o postignutom dogovoru te nije usvajalo mehanizam koordinacije i pismo namjere.

Ova pitanja, mišiljenja je, bh. vlasti su trebale riješiti redovitiim procedurama.

- Sva pitanja su u većoj mjeri dosad bila usuglašena ali smo taoci jedne neobične situacije koju Savez za promjene ne podržava - zaključio je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović i član Saveza za promjene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?