nakon sastanka s Čovićem

Dodik: Postoje svi uvjeti za raspodjelu sredstava MMF-a

20.05.2020.
u 16:58

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a, rekao je nakon sastanka s dužnosnicima HDZ-a BiH u Istočnom Sarajevu kako postoje svi uvjeti za raspodjelu sredstava MMF-a i kako bi to trebalo konačno biti učinjeno.

Dodik je rekao kako su ispoštovane sve procedure, ali su sredstva još uvijek blokirana jer se u Federaciji BiH ne poštuje dogovor o raspodjeli te je podsjetio kako prema tom dogovoru, 38 posto sredstava pripada Republici Srpskoj, 62 pčosto Federaciji, te oba entiteta po pola postotka izdvajaju za Distrikt Brčko. 

On je istaknuo kako guverner Centralne banke BiH nema nijedan razlog da sredstva ne raspodijeli u skladu sa Pismom namjere, prenose Nezavisne. 

"Mislimo kako je ovo nepotrebno i dodatno otežava odnose u BiH i BiH gubi kredibilitet jer je novac tražila hitno, a on sada stoji blokiran" istaknuo je Dodik

On je pozvao Centralnu banku da izvrši raspodjelu sredstava.

Dodik je istaknuo kako dvije stranke imaju odličnu suradnju te ostaju koalicijski partneri.

Sastanku su, osim Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH, nazočili i članovi izaslanstva SNSD-a Zoran Tegeltija i Nikola Špirić te Vjekoslav Bevanda iz HDZ-a BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?