Banja Luka

Dodik: Republika Srpska je izgubila samo 1.200 radnih mjesta

12.08.2020.
u 15:56

Nakon zasjedanja političkog vijeća SNSD-a medijima se obratio predsjednik te političke opcije i član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, a najviše je bilo govora o ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj.

Dodik je kazao kako je u vrijeme pandemije prioritet vlasti bio očuvanje radnih mjesta te da je presjek zadovoljavajući i govori da je ovaj entitet izgubio samo 1.200 radnih mjesta.

"To je uspjeh posebno kad se vidi situacija u regiji i dio je uspješne ekonomske politike koje smo vodili", kazao je on te naglasio važnost formiranja nekoliko fondova koji trebaju dodatno podržati privrene subjekte u ovom razdoblju.

Procjene MMF-a i Svjetske banke je da će domaći proizvod na ovom prostoru pasti pet posto ove godine, nastavio je, kazavši da se te prognoze u ovom entitetu ne ostvaruju.

"Vjerujemo da će pad biti najviše minus dva, a možda bude i nula", kazao je Dodik kazavši kako su ulazili u pribavljanje sredstava, ali da je to rađeno u mjeri koja je manja od drugih u regiji i manja od ograničenja Europske unije.

Najavio je u ovoj i sljedećoj godini ulaganje 100 milijuna KM u izgradnju i rekonstrukciju cesta. Ostvaren je i pad prihoda u proračunu RS-a od 5,5 posto ili 130 milijuna KM.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?