član Predsjedništva BiH

Dodik: RS želi neovisnost kao i Kosovo

Armin Durgut/PIXSELL
04.11.2019.
u 09:41

"BiH je nama nametnuta kao obvezujuća i obvezna država, iako nas nitko nije obavijestio zašto ona mora biti neizbježna i obvezna", rekao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je za Srnu kako oni koji guraju priču o neovisnosti Kosova moraju računati na to da i Republika Srpska isto tako razmišlja o svom statusu i budućnosti, bez obzira na to što neki drugi žele kako to nije činjenica.

Upitan da prokomentira izjavu bivšeg ministra vanjskih poslova Kosova Bedžeta Pacolija, koji je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću poručio kako ima samo jednu šansu priznati neovisno Kosovo, jer je to realnost, Dodik je rekao kako je Pacoli čovjek koji ne bi mogao držatii lekcije bilo kome te da prijetnje koje upućuje spadaju u red neprihvatljivih stvari.

Dodik je poručio kako su Republika Srpska i Srbi zagledani u Srbiju i da Vučić to dobro razumije, cijeni i podržava Srpsku i Srbe, kao što i Republika Srpska cijeni i podržava i samog Vučića u tom pogledu.

On je rekao kako južna srpska pokrajina i naravno Republika Srpska, kao sjeverozapadni entitet u BiH, imaju mnogo stvari o kojima se treba razgovarati i razmišljati.

"BiH je ovdje nama nametnuta kao obvezujuća i obvezna država, iako nas nitko nije o tome obavijestio zašto ona mora biti neizbježna i obvezna, tako da je u tom pogledu Republika Srpska apsolutno protiv situacije oko statusa Kosova", rekao je Dodik.

On je istaknuo da Republika Srpska jeste potpisala Daytonski sporazum, ali da su taj sporazum mnogi stranci već "razvalili" do te mjere da je upitno postoji li BiH kao obvezujuća država kao takva.

Dodik je poručio da BiH nije priznala Kosovo, niti ima namjeru to učiniti.

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
13:07 04.11.2019.

To je genocidna tvorevina i upravo samo zbog dogovora postoji, inače nebi ni R ostalo od republike.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?