lider SNSD-a

Dodik: SNSD ne opstruira održavanje izbora, to radi nelegalni SIP

Milorad Dodik
09.06.2020.
u 21:25

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je kako ta stranka nema niti jednog razloga opstruirati održavanje ovogodišnjih lokalnih izbora, ali to radi nelegalno izabrano Središnje izborno povjerenstvo (SIP) BiH.

"SNSD je spreman izaći na izbore više nego ijedna druga stranka u BiH", rekao je Dodik, komentirajući navode lidera SDA Bakira Izetbegovića da HDZ i SNSD opstruiraju održavanje izbora, prenosi Srna. 

Prema njegovim riječima, kada je u pitanju novac za održavanje izbora, što Izetbegović stalno spominje, SNSD je predlagao dvije stvari.

"Da Republika Srpska uplati novac za izbore na prostoru Srpske, i to smo i danas spremni uraditi kako se izbori ne bi odgodili, i onda je Izetbegovićeva tvrdnja bez bilo kakvog smisla, i drugo - kada god u Vijeću ministara bude postojala većina i drugi kada budu dio većine, SNSD će glasovati za odluku o izborima", naveo je Dodik.

On je ocijenio kako možda jedino predsjednik SDA ima razloga za odgodu izbora jer svi gledaju što se događa, ali to ne znači da se treba kriti iza nekih drugih stvari.

Dodik je zaključio kako SNSD želi i sprema se za izbore kako je predviđeno zakonom, a ne koji su nelegalno pomaknuti za više od mjesec dana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?