Predsjedatelj Predsjedništva BiH

Dodik: Suradnja s NATO-om da, ali integracija u NATO ne

milorad dodik
Josip Regovic/PIXSELL
24.02.2021.
u 20:43

Srpski član Predsjedništva naglasio je kako suradnja nije sporna, ali jesu integracije.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je prihvatljiva suradnja sa NATO, ali ne i članstvo u toj alijansi.

"Integracija u NATO ne, to je jasna stvar! Ustrajavamo mjesecima na toj vrsti priče kako bi oni koji se zalažu za članstvo konačno shvatili da neće nitko doći sa strane i natjerati nas da to prihvatimo", rekao je Dodik novinarima, javlja Srna. 

Dodik je istaknuo da sve zemlje imaju neku vrstu suradnje sa NATO.

"I Srbija ima neki oblik suradnje. Ranije je to imala i Rusija. U ovom trenutku to je zamrznuto, ali može se očekivati da će neki oblik suradnje biti u budućnosti", rekao je on.

Srpski član Predsjedništva naglasio je kako suradnja nije sporna, ali jesu integracije.

"Na ovaj način smo i potvrdili sve što smo ranije govorili o tome", naglasio je Dodik.

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara donesena je odluka da se naziv Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH promijeni u Povjerenstvo za suradnju BiH sa NATO.

Ključne riječi

Komentara 1

HR
hr76
23:12 24.02.2021.

NATO i EU su neminovnost BiH, prije ili kasnije. Ali zašto čekati, najbolje je odmah ukinuti RS, pa se možda i Hrvati vrate natrag u Posavinu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?