član Predsjedništva BiH

Dodik: U proračunu predviđena sredstva za financiranje lokalnih izbora

 Milorad Dodik
26.06.2020.
u 17:51

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas u Sarajevu da su u Prijedlogu zakona o proračunu bh. institucija i međunarodnih obveza za 2020., koji je Predsjedništvo utvrdilo na današnjojizanrednoj sjednici, predviđena sredstva za finansiranje lokalnih izbora ove godine.

- Vjerujem da će Parlamentarna skupština BiH sljedeći tjedan riješiti finansiranje održavanja lokalnih izbora - naveo je Dodik.

Objasnio je da ovogodišnje obveze Republike Srpske po osnovu otplate vanjskog duga iznose 280 milijuna KM i manje su za 28 milijuna KM nego 2019., dok iste obaveze Federacije BiH iznose oko 530 milijuna KM i veće su za 10 milijuna nego prethodne godine. 

- Proračun ukupno iznosi 1,8 milijardi KM, od čega je oko 800 milijuna namijenjeno za otplatu duga entiteta - precizirao je Dodik.

Dodao je da je osigurano oko 41 milijun KM za saniranje posljedica pandemije, tako što su skoro prepolovljeni planirani izdaci za kapitalne nabavke institucija BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?