Predsjednik RS-a optužio je strance da lažu i podržavaju opoziciju

Dodik zabrinut: Plan je napravit nerede u izbornoj noći

Milorad Dodik
Foto: Dejan Moconja/VLM/PIXSELL
26.09.2014.
u 23:04

Dodik je kazao da je jasno da su on, Cvijanovićka i koalicija koju predvodi SNSD dobili podršku Putina

Predsjednik RS-a Milorad Dodik kazao je kako su u Tuzli stranci razradili plan pobune prema kome će u izbornoj noći, zbog nepovoljnih rezultata po opoziciju, pokušati napraviti nered.

- Vidljivo je da Veleposlanstvo SAD u BiH, koja masovno laže posljednjih dana, podržava opoziciju i poziva da je građani podrže. Također, jasno je da smo premijerka Srpske Željka Cvijanović i ja, kao i koalicija SNSD, DNS i SP dobili podršku predsjednika Rusije Vladimira Putina - rekao je Dodik, napomenuvši da je policija potvrdila da napad na aktivista SDS-a u Banjaluci nema veze sa politikom.

On je pozvao međunarodne promatrače da prisustvuju izborima da bi bili demokratski legitimirani.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
08:30 27.09.2014.

Vec smo vidjeli sto je MZ ucinila sa Hrvatima (apsolutno sve odluke na stetu Hrvata, tenkovima ha Herc. banku, itd). Od pobjede u ratu i HB smo spali na kupljenje mrvica sa stola. Treci entitet i/ili raspad BiH je jedinoo rjesenje. A Dodik ima pravo sto radi jer ce proci kao i Hrvati ako prepusti da mu ovi iz MZ kroje kapu.

ZU
zucca
12:02 27.09.2014.

Projekat MZ Ž.Komšić je propao i sada se pravi novi , ali očito je da je to sve Dodik na vrijeme primjetio i želi da se osigura. Čović bi trebao malo više povesti računa i prostudirati ovakve poruke, ma od koga dolazile !

BE
bendz
04:09 27.09.2014.

To sto je rekao ako je rekao, ne moze biti veca istina nego sto jeste.Gamad izvan ce sve ucijiti da podriju vecinsku vilju naroda. Strana gamad uz pomoc domacih petokolonasa razvaljuje nacionalna bica i tradiciju malih drzava i nacija, kao injhove privredna i kulturna bogatstva.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?