Predsjedatelj Predsjedništva

Dodik zatražio pomoć i podsjetio Borrella da u FBiH obljetnica Daytona nije neradni dan

borrell bih posjet
Fena
21.11.2020.
u 11:26

 

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je da je BiH neophodan novi paket pomoći kako bi se oporavila od pandemije. Dodik je pozvao Europsku uniju te zamolio Borrella da našoj zemlji pomogne oko kreiranja i ubrzavanja paketa pomoći.

"Do sada se naša država i kreditno zaduživala kod brojnih institucija među kojima je i MMF tako da nam treba novi paket pomoći koje nam, vjerujem, Europska unija može osigurati. Zbog toga pozivam EU da pomogne BiH kao što to čini s ostalim europskim zemljama. Potpuno sam uvjeren u vašu dobronamjernost, zahvalan sam i mislim da svi zajedno moramo uložiti dodatan napor kako bi prevladali sve probleme", naveo je Dodik.

Dodik je kazao i to da BiH osjeća ogromne posljedice zbog pandemije, posebno na ekonomiju te da bi zbog toga navedena pomoć itekako dobrodošla.

"Konsenzus oko EU svakako je vrijedno dostignuće koje smo postigli ovdje i bili bismo vam zahvalni da učinite sve da BiH naredne godine dobije status kandidata za ulazak u EU. Zahvalni smo i na pomoći oko pandemije i željno iščekujemo cjepiva kako bi smanjili negativne efekte u našoj zemlji koji su veliki. Potreban nam je novi put i paket pomoći i na to se trebamo usmjeriti. Najveći problem su ekonomske posljedice i ako ih ne budemo zaustavili to će samo dodatno povećati probleme u našoj zemlji", naglasio je.

Dodik se veći dio svog govora osvrnuo na Daytonski sporazum kojim je prije 25 godina postignut mir, što je njegova najveća vrijednost. Istaknuo je i da je posjet jednog od vodećih ljudi EU posebno značajan jer dolazi na ovaj datum. Usput mu je spomenuo i da se dan potpisivanja Daytona u RS-u slavo kao neradni dan, što nije slučaj u Federaciji BiH. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije