Vlada HBŽ

Dodjela grant sredstava za podršku izgradnji partnerstva između nevladinih organizacija i nadležnih institucija

vlada hbz
12.09.2016.
u 16:08

Vlada Hercegbosanske županije obavještava zainteresirane da je Vijeće ministara BiH, na 63. sjednici održanoj 07.07.2016. godine, donijelo Odluku o kriterijima za dodjelu grant sredstava za podršku izgradnji partnerstva između nevladinih organizacija i nadležnih institucija za provedbu Konvencije o prevenciji i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u Bosni i Hercegovini za 2016. godinu.

Ovom odlukom utvrđuju se kriteriji, postupak i način dodjele grant sredstava za 2016. godinu namijenjenih za potporu izgradnji partnerstva između nevladinih organizacija i nadležnih institucija za provedbu Konvencije o prevenciji i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u BiH.

Sredstva u iznosu od 50.000,00 KM osigurana su tekućim grantom u okviru Proračuna Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, koja su namijenjena za izgradnju partnerstva između nevladinih organizacija i nadležnih institucija u prevenciji i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, raspoređuju se prema utvrđenoj namjeni.

Pravo na podnošenje projektnih prijedloga

1. Sudjelovanje u Javnom pozivu je otvoreno, na jednakim temeljima, za sve formalno registrirane nevladine organizacije u skladu s važećim zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini.

2. Podnositelji projektnih prijedloga moraju biti pravno lice neprofitabilnog karaktera egistrirano u BiH u skladu s važećim zakonskim propisima (udruženje/udruga ili fondacija).

3. Podnositelji projektnih prijedloga mogu aplicirati s više projekata, ali sredstva mogu biti dodijeljena samo za jedan projekt, priopćeno je iz Vlade HBŽ. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije