posjeta

Dogovorena suradnja bh. i iračke policije zbog branitelja iz BiH u Iraku i Siriji

sastanak
25.08.2016.
u 15:17

Tijekom današnje nastupne posjete i sastanka veleposlanika Republike Irak za Bosnu i Hercegovinu Kasima Askera Hasana s ministrom sigurnosti BiH Draganom Mektićem zaključeno je da su zajednički sigurnosni izazovi, posebno borba protiv terorizma, prioritet na kojem će Bosna i Hercegovina i Republika Irak nastaviti jačati suradnju i razmjenu informacija.   

Veleposlanik Hasan je upoznao ministra Mektića o trenutnoj sigurnosnoj i političkoj situaciji u Iraku, te borbi protiv ISIL-a.

Ministar Mektić je izrazio podršku vladi Iraka i naglasio da će BiH kao dio globalne antiterorističke koalicije nastaviti davati puni doprinos u borbi protiv te pojave. S obzirom da pojedinci iz BiH sudjeluje u tom sukobu na strani terorističkih organizacija u Iraku i Siriji, dogovoreno je da u idućem razdoblju bude uspostavljena bilateralna suradnja između policija dviju država radi pravovremene razmjene informacija.

Također, razgovarano je o mogućnosti pomoći iračkoj policiji kroz organiziranje specijalističkih obuka u BiH, kao i obuke deminera, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije