Iznenađujuća pobjeda

Domaljevac pobijedio sedmerostrukog državnog prvaka OK Mladost Brčko

17.11.2021.
u 16:34

Prvi poraz Odbojkaški klub Mladost u Prvenstvu je doživio na gostovanju u Orašju od HOK-a Domaljevac rezultatom 3:1 u setovima za domaći klub (po setovima se rezultat kretao 26:28, 25:23, 25:21, 25:17).

Brčaci su uspjeli dobiti samo prvi set, nakon čega je do kraja susreta vladala dominacija HOK-a Domaljevac. Odličan odbojkaški susret s obje strane pratila je puna dvorana istinskih zaljubljenika u odbojku koji su sportskim navijanjem pokazali kako se potiču ekipe. Dva odbojkaška diva pružila su nezaboravan susret u Sportskoj dvorani u Orašju, piše Večernji list BiH. 

- Presretan sam što smo uspjeli pobijediti sedmerostrukog prvaka Bosne i Hercegovine u odbojki, sjajne odbojkaše brčanske Mladosti. Time smo potvrdili našu uigranost jer nam je ta potvrda itekako vjetar u leđa nakon nekoliko ne baš dobrih igara. Iskreno, i ne sjećam se kada smo pobijedili Mladost jer od njih smo izgubili obje utakmice u Prvenstvu, Kup BiH, završnicu Prvenstva BiH i konačno, nakon toliko vremena, stigla je pobjeda. Ispunjavaju se naša očekivanja jer smo stigli do gornjeg vrha ljestvice, među prve smo četiri najbolje momčadi. Nakon ove pobjede, kada su momci vidjeli da mogu i najboljega superiorno pobijediti, mislim da su i naša očekivanja značajno porasla - kazao nam je u jednom dahu trener HOK-a Domaljevac Zlatko Ivić nakon završenog susreta igranoga u odličnom sportskom ozračju u Sportskoj dvorani u Domaljevcu.

Nadmoć Domaljevca

Utakmica, priznaje trener Ivić, nije baš najbolje počela jer odbojkaši su bili psihički opterećeni susretima koje su izgubili u tri utakmice za redom.

- Momčad se i duhom i snagom podiže. Uigravamo se polako i naša očekivanja se ostvaruju. Čestitam svim igračima na pruženoj borbi unatoč tome što nam je bio ozlijeđen Stanislav Lyzanets. Na njegovu je mjestu bio Velibor Vuković koji je odlično odgovorio zadaći. Iskusno je u presudnim trenucima utakmice napravio nekoliko blokova koji su odlučili susret. Važno je da ni u jednom trenutku nije izgledalo da je Mladost nadmoćnija, već, naprotiv, mi smo dominirali. To mi je drago i zbog cijele ekipe jer vrijedno su trenirali i srce ostavili na terenu. To je dobro i zbog mladog tehničara Ivića jer je vidio kako može biti uz rame daleko iskusnijim igračima te da njegove godine nisu hendikep, već prednost. Dolazi u vrhunsku formu i naš posebni adut Nemanja Božić pa su pred nama iznimni odbojkaški susreti - zaključuje trener Ivić.

Čestitke za odličan sportski dvoboj uputio je trener OK Mladost Branko Mišić.

- Ovo je ujedno bila i naša najlošija utakmica u posljednjih nekoliko godina, a imali smo i neke razloge, što nas, naravno, ne opravdava. Jedan od glavnih srednjih blokera bio je ozlijeđen, prvi korektor bolestan pa dvojica igrača nisu bila na svojim pozicijama zbog rotacija. Svi ti problemi ne mogu biti opravdanje i razlog lošoj igri jer - bila je katastrofalna. Svaka čast momčadi Domaljevca koja je iskoristila našu lošu igru i pobijedila sportski - kazao je trener Mišić.

Brčake inače čeka teška utakmica s odbojkašima iz Poljske koji su među najboljih deset momčadi u Europi, no Mišić se ne predaje i poručuje: - Dat ćemo svoj maksimum i odigrati, nadam se, uspješan sportski susret. Čestitke protivničkoj ekipi uputio je i Žarko Kisić, igrač i zamjenik kapetana.

- Prije svega, čestitao bih odbojkašima Domaljevca na odličnoj igri. Zasluženo su pobijedili. Istina, kod nas je nedostajalo igrača, mučimo se s ozljedama, a tu je i poneka bolest. Ipak, nismo došli predati se, što se vidjelo u prvom setu i dijelovima preostalog susreta. Pružili smo dosta dobar otpor, a nezadovoljni smo samo zalaganjem i nerealiziranim na terenu onoga što je dogovoreno u svlačionici. Nastavljamo dalje i pokušat ćemo skupiti snagu za nove utakmice - kazao nam je Kisić i na kraju dodao: - Ovdje u Orašju je predivno igrati jer dvorana je ispunjena. Ovdje su ljudi koji znaju gledati odbojku, što je jako bitna stvar, pa nama igračima na terenu to imponira i pružamo najbolje igre.

Nema vremena za slavlje

Zadovoljstvo pobjedom, inače uvijek smireni i na visini svojeg zadatka, ne skriva ni kapetan HOK-a Domaljevac Davor Dominković, kao ni predsjednik kluba Vlado Blažanović. Kažu nema puno vremena za slavlje jer već danas, 17. studenoga, čeka ih susret s Ljubinjem.

- Prethodno ćemo prenoćiti u Mostaru, gdje ćemo napraviti trening kako bismo što spremnije odigrali utakmicu s Ljubinjem. Nakon toga čega nas Federalni kup 21. studenoga, a HOK Domaljevac dobio je čast domaćinstva tog sportskog nadmetanja. Pozivam ponovno naše vjerne navijače da nam budu dodatni igrač i uživaju u vrhunskoj odbojci i atraktivnom navijanju sportskih navijačica - poručuje trener Ivić. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije