VELIKA BOŽIĆNA AKCIJA VEČERNJEG LISTA 'DARUJMO IM DOM'

Dompesom je obuhvaćeno ono što je najznačajnije i najisplativije, a to je znanje

30.12.2016.
u 07:00

- Svakako da sam upoznat s projektom izgradnje Dompesa koji vodi fra Iko Skoko i sigurno da je to jedan od značajnijih projekata vezano uz mlade, govori nam kreševski gvardijan fra Darko Drljo, vezano uz velebni projekt u Mostaru. 0vaj franjevac ističe da mu je osobito drago što će u ovom studentskom domu boraviti studenti slabijeg imovinskog stanja.

- Mladi će se imati gdje školovati i imat će pristupačnije stanovanje u Mostaru. Sigurno je najbolje i sigurno je uvijek najisplativije ulagati u znanje, što se ovdje čini, govori fra Drljo. Naglasak je stavio i na jednu vrstu skrbi za one najugroženije.

- Nažalost, živimo u takvom društvu i državi gdje ima jako puno obitelji i svakodnevna pomoć je potrebna. Taj projekt je, za mene, najznačajniji u posljednjih nekoliko desetaka godina, a koji provode fratri u Mostaru. Obuhvatili su ono što je za nas Hrvate najznačajnije i najisplativije, a to je znanje. Ovdje se ulaže u znanje, kao i u svakodnevnu pomoć drugim ljudima, istaknuo je gvardijan u Kreševu. Voditelj projekta Iko Skoko oduševljen je činjenicom da projekt jako brzo napreduje i da će iduće godine na blagdan svete Majke Terezije sve biti završeno.

U velikoj akciji pod nazivom “Darujmo im dom” sudjeluje i Večernji list. Sve donacije, upute za uplatu dobrovoljnih priloga, troškovnik i stanje izvedenih radova potpuno su javni i svakomu dostupni na web-stranici www.dompes-mo.com. Franjevački samostan sv. Petra i Pavla iz Mostara pokrenuo je gradnju Dompesa dragovoljnim prilozima kako bi se omogućilo studiranje studentima slabijeg imovinskog stanja.

Dom će imati 64 sobe za ukupno 150 studenata, osam učionica, višenamjensku dvoranu i pomoćne prostorije na oko 5000 četvornih metara na šest etaža, od podruma, prizemlja, četiri kata, do mansarde. Na svakom katu bit će po jedna soba prilagođena studentima s poteškoćama u kretanju. Pučka kuhinja i centar za dijalog bit će važne sastavnice Dompesa, ali i društvenog života Mostara. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?