SARAJEVO

Donirana cjepiva otišla za Mostar, FBiH počela pregovore s kineskim Sinopharmom

02.03.2021.
u 14:39

Cjepiva kompanije AstraZeneca, koja je za potrebe zdravstvenog sustava Federacije BiH donirala Srbija, a koje je jutros dostavio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, već su krenule u proces odobrenja.

Cjepiva je s Međunarodnog aerodroma Sarajevo preuzela veledrogerija "Hercegovinalijek" i one su krenule prema Mostaru, gdje će biti uskladištene. One će iz Mostara biti ravnopravno podijeljene prema planu koji je ranije dogovoren.
Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH već je Agenciji za lijekove BiH uputio zahtjev za odobrenje za upotrebu cjepiva.

Predstavnici Zavoda za javno zdravstvo FBiH stupili su u kontakt s predstavnicima kineske kompanije Sinopharm, izvjesnim gospodinom Tongom, te su počeli pregovori o nabavci njihova cjepiva.

Pozivi Vlade Federacije BiH veledrogerijama da se uključe u nabavku cjepiva otišli su na 41 adresu, a značajan broj se već javio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?