Pomoć zarobljenima

Dostavili hranu i lijekove obiteljima u Mostaru

Visoki snijeg i led okovali naselja
Foto: VL FOTO
02.01.2015.
u 09:25

Ekipa mostarske službe spašavanja Extreme Explorer probila se do Bila gdje su u snježnim nanosima ostale zametene obitelji te stada ovaca kao i konja.

Nakon teškog proboja do Bila, dostavili su hranu i lijekove obiteljima u selima Bogodolu i Bilima kod Mostara. Kako su nam potvrdili iz Extreme Explorera, obišli su dvije obitelji i jednog pastira s ovcama, prenosi Bljesak.info.

- Treću obitelj smo prevezli u Mostar. Prošao je i bager koji je donio sijeno za konje, kažu spasioci i dodaju kako divlje konje nisu zatekli.

- Jedni tragovi idu prema Pološkim Bilima, a drugi prema Bogodolu. Imaju dva krda, kažu spasioci za Bljesak.info.

Podsjećamo, obitelji su putem medija zatražile pomoć od gradskih i vlasti Hercegovačko-neretvanske županije.

No, kasnije je potvrđeno da Operativni centar Civilne zaštite HNŽ-a nije zaprimio nikakav poziv niti dobio bilo kakvu informaciju da su neki građani na području županije ugroženi uslijed nepovoljnih vremenskih nepogoda.

Glasnogovornik Stožera civilne zaštite HNŽ-a Pero Pavlović medijima je rekao kako ni Civilna zaštita grada Mostara nije izvijestila Županijsku upravu civilne zaštite da postoje određeni problemi oko vremenskih nepogoda, a posebice da su ugroženi ljudski životi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?