Nastavak nesuglasja

Čavara: Dnevni red nije plod dogovora, već pokušaj da se Hrvate prevari. Mi na to nećemo pristati!

vlada
Foto: Press
1/2
07.05.2015.
u 10:59

Sazivanje sjednice je nekoliko puta odgađano, a povod su bila inzistiranja na smjenama nadzornih i upravnih vijeća javnih ustanova i poduzeća u FBiH koje je imenovala bivša nezakonita Vlada Federacije. Kako doznajemo, upravo je ta sporna točka skinuta s dnevnog reda

Podsjetimo, nakon višetjedne stanke, Vlada Federacije BiH danas je konačno trebala održati redovitu sjednicu. Sazivanje sjednice je nekoliko puta odgađano, a povod su bila inzistiranja na smjenama nadzornih i upravnih vijeća javnih ustanova i poduzeća u FBiH koje je imenovala bivša nezakonita Vlada Federacije. Kako doznajemo, upravo je ta sporna točka skinuta s dnevnog reda.

Ministri koji dolaze iz HDZ-a BiH, odnosno stranaka HNS-a, odlučili su da neće sudjelovati na sjednici čiji dnevni red nije plod dogovora, već pokušaj prevare jednog partnera u vlasti FBiH – izjavio je za Fenu predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara.

Pojašnjavajući razloge zbog kojih niti jedan hrvatski ministar ne nazoči sjednici vlade koja je počela jutros u Sarajevu Čavara kaže kako je za HDZ BiH neprihvatljivo nepoštivanje partnerskih odnosa u Federaciji.

-Mi iz HDZ-a smo uvijek zagovarali stav da ako zajedno formiramo Vladu moramo zajedno i donositi odluke i snositi odgovornost za ono što radimo. Neprihvatljivo je da netko sam donosi odluke, a da svi snosimo odgovornost. Ma kakve posljedice bile mi na to ne možemo pristati. Oni koji žele da na takav način funkcionira Federacija nisu se nimalo odmaknuli od platforme vladanja protekle četiri godine, a znamo kakve su bile posljedice takvog odnosa i ponašanja prema predstavnicima hrvatskog naroda – kazao je Čavara, dodajući kako se nada da Vlada danas neće donositi bilo kakve odluke koje ranije nisu usuglašene.

Komentara 1

BA
badboy2000
10:26 08.05.2015.

Nisam nista drugo ni očekivao od selefija i deeflija. Zato to treba ignorirati dok se ne stavi na dnevni red ono što Hrvati traže

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?