simpozij dječje kirurgije

Dr. Salle: SKB Mostar jedna je od najboljih bolnica u regiji, uvjeti nadilaze prilike u BiH

31.05.2017.
u 08:00

XIV. međunarodni simpozij iz dječje kirurgije i urologije održat će se 1. i 2. lipnja u Mostaru u organizaciji Odjela za dječju kirurgiju Klinike za urologiju SKB-a Mostar. Već četrnaestu godinu zaredom taj događaj će okupiti najveće svjetske stručnjake iz ove grane medicine te će u mostarskoj bolnici obaviti 20 kompliciranih operacija koje se nikako ili iznimno rijetko izvode u BiH i regiji. - Čast nam je što i ove godine možemo ugostiti naše prijatelje, svjetske stručnjake koji će nam i ovaj put u Mostar donijeti novitete iz dječje urologije i kirurgije, razmijeniti iskustva s nama i podijeliti znanje koje imaju. Samo na ovaj način možemo pratiti novitete koji se događaju u svijetu. U posljednje desetljeće i pol izgradili smo mostove suradnje sa svim tim ljudima i očekujemo kako će tako ostati i u idućim godinama, rekao nam je prvi čovjek ovoga događaja ravnatelj SKB-a Mostar prof. dr. sc. Ante Kvesić.

Znanstveni dio i operacije

Za Večernji list uoči dolaska u Mostar govorili su i vodeći ljudi u svijetu s polja dječje urologije. O kakvim je stručnjacima riječ, govori i podatak kako su pojedine metode rada nazvane po njima. Jedan od njih je dr. Pippi Salle, veliki kanadski stručnjak koji trenutačno vodi Urološki i istraživački centar u Dohi u Kataru. - Mogu reći kako sam oduševljen što ću i ove godine biti u Mostaru na poziv Ante Kvesića i Vlatke Marinović. Simpoziji ima odlična izlaganja i rasprave znanstvene zajednice o dječjoj urologiji te je najveći takav događaj u regiji. Izvest ćemo i nekoliko iznimno kompliciranih operacija kod djece koja imaju malformacije. Pridružit će nam se kolege iz cijelog svijeta, a mostarska bolnica ima vrhunske anesteziologe, operacijske dvorane i ostale uvjete kako bismo izveli te operacije. Moram reći kako sam impresioniran uvjetima u mostarskoj bolnici. Imate iznimnu modernu zgradu i uvjete koji nadilaze uvjete Bosne i Hercegovine, ali i regije, rekao je dr. Salle za Večernji list.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije