POSJET SARAJEVU

Čović: Papina poruka 'Mir vama' uveliko je već zaživjela u BiH

Vinko Puljić i Dragan Čović
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/2
06.06.2015.
u 12:00

Nadbiskup kardinal Vinko Puljić kazao je da je svaki dan oko 100.000 vjernika molilo krunice za sretan dolazak pape Franje u BiH

Predsjednik Organizacijskog odbora za doček poglavara Vatikana pape Franje, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović kazao je jučer brojnim novinarima u Sarajevu da su sve pripreme organizacije, protokolarne i tehničke za doček velikog gosta završene, a BiH je spremna za ovaj doček.

Posebno ozračje

Ocijenio je kako Sarajevo očekuje Svetog Oca u posebnom ozračju, a njegova poruka za posjet Sarajevu “Mir vama” osjeti se na cijeloj ruti kojom će ovaj veliki gost proći. Podsjetio je da se Sarajevo počelo pripremati za ovaj događaj još prije tri mjeseca da bi 11 sati, koliko će Papa boraviti u Sarajevu i posjetiti sedam različitih lokacija, prošlo u najboljem redu.

- Sada je vrijeme da svi odahnemo i dočekamo Papu čija je poruka “Mir vama” već uveliko zaživjela - kazao je Čović pozivajući sve one koji će doći na ovaj globalni događaj da borave u Sarajevu upravo s tom porukom. Kazao je kako svi živimo u vremenu najvećih iskušenja, ali od samog dana kada se saznalo da će Sveti Otac pohoditi Sarajevo uspostavljen je poseban sustav sigurnosti te je Čović i jučer zamolio da svi imaju povjerenja u one koji vode Pododbor za sigurnost.

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić kazao je kako je svaki dan oko 100.000 vjernika molilo krunice za sretan dolazak pape Franje.

Prenijeti osjećaj iz BiH

Naglasio je da BiH ima skromne mogućnosti, ali je imala mnogo ljubavi u pripremanju pohoda pape Franje zahvalivši svima koji su na svoj način doprinijeli da pripreme prođu u najboljem redu. Pozvao je sve one koji će prenositi događaje iz Sarajeva da što više prenose javni osjećaj iz BiH, dodajući da će tisuće i tisuće hodočasnika doći u Sarajevo.

- Zato vjernici i svi ostali otvorimo srca da čujemo poruku Pape koji ima ljubav prema svima nama - zaključio je Puljić. Papa Franjo, 266. nasljednik apostola Petra, dolazi danas u jednodnevni posjet Sarajevu. Bit će to treći put da BiH ima čast ugostiti poglavara Rimokatoličke crkve.

>> Papa će prvo napraviti krug stadionom i onda se popeti na pozornicu

>> Polovica se Hrvata iselila iz BiH, brojni građani odlaze u džihad... U takvu stvarnost dolazi papa Franjo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?