legendarni košarkaš

Dražen Petrović je jedini Europljanin koji je dobio ovu čast

Foto: Pixsell
1/2
11.05.2017.
u 18:00

Od sada se iz zagrebačkog Draženova muzeja, putem virtualne stvarnosti, može vidjeti Draženova spomen soba u obiteljskom stanu u Šibeniku

Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović predstavljena je spomen-kapa posvećena legendarnom hrvatskom košarkašu. Rezultat je to zajedničkog projekta obitelji Petrović, Muzeja Dražen Petrović, tvrtke New Era Cap i Go 4 d.o.o.

- New Era postoji već 97 godina i svjetski je najrenomiraniji proizvođač kapa te ekskluzivni dobavljač za većinu američkih profesionalnih sportova. New Era je u svojoj povijesti imao jako malo kapa s motivima pojedinaca, a iz europske košarke niti jednom. Spomen-kapa Draženu Petroviću ograničenog je izdanja jer je proizvedeno samo 2500 europskih modela i 204 američkih, po jednu za svaku utakmicu koju je Dražen odigrao u dresu New Jersey Netsa - objasnio nam je Miran Crnošija, direktor Muzejsko-memorijalnog centra Dražen Petrović u kojem će se dotične kape moći i kupiti, baš kao i u prodavaonicama Shooster.

Predstavljanju je nazočio i Paul Gils, predsjednik kompanije New Era za Europu, a maloj svečanosti nazočili su i hrvatski košarkaški izbornik Aleksandar Petrović (Draženov brat), predsjednica Zaklade Dražena Petrovića Biserka Petrović (Draženova majka), gradonačelnik Milan Bandić i niz poznatih hrvatskih sportaša i dužnosnika.

Svi oni upoznali su se i s novouvedenom tehnologijom virtualne stvarnosti putem koje će posjetitelji Draženova muzeja moći vidjeti Draženovu spomen-sobu u Šibeniku.

Svečano predstavljanje uveličali su glazbenici Zagrebačke filharmonije (gudački kvartet) izvedbom prvog stavka Mozartove "Male noćne muzike".

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?