COVID-19

Druga žrtva u BiH: Dva muškarca umrla od koronavirusa

12.04.2020.
u 16:54

U BiH je danas preminula i druga žrtva koja je bila zaražena koronavirusom. Nakon smrti muškarca u Livnu, preminuo je i muškarac iz Cazina. 

Stariji muškarac iz Cazina, koji je bio kronični srčani bolesnik je šesta osoba u Unsko-sanskoj županiji čija se smrt povezuje s bolešću COVID-19.

- Unatoč svim naporima liječnika danas je nažalost preminuo pacijent koji je bio na respiratoru i na intenzivnoj njezi. Muškarac je bio pozitivan na koronavirus, a u našem Odjelu za infektivne bolesti se liječio nakon povratka iz Tuzle - izjavio je direktor KB "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću Hajrudin Havić, prenosi Fena. 

Tako je potvrđeno i kako je slučaj povezan s klasterom zaraženih građana USŽ, koji su ranije bili na liječenju u Centru za srce u Tuzli.

Podsjetimo, ranije danas je u bolnici u Livnu preminuo muškarac (83) kod kojeg je ranije potvrđen koronavirus. Stariji muškarac je bio hospitaliziran u livanjskoj bolnici, a koronavirus mu je potvrđen nakon kontakta s prvozaraženom osobom u tom gradu.

 

>> Nova žrtva koronavirusa u BiH: Umro muškarac iz Livna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?