Dragan Čović i izaslanstvo HDZ-a BiH upoznalo se s problemima u Rami

Drugim strankama se ne žele baviti, u prvi plan stavili projekte

'bih...mostar...18.01.2013...hdz bih, tiskovna, dragan covic foto: zoran grizelj vecernji list'
Foto: 'zoran grizelj'
06.05.2014.
u 09:21

Prvi čovjek HDZ-a govorio je o politici na višim razinama BiH, te o položaju Hrvata

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović jučer je posjetio općinu Prozor-Rama, gdje je sudjelovao u radu sjednice Općinskog odbora HDZ-a BiH Rama.

Problemi u Rami

Uz predsjednika Čovića, visoko izaslanstvo HDZ-a BiH činili su i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ-a Rafael Gagro, predsjednik Vlade HNŽ-a Denis Lasić, ministri Donko Jović i Slađan Bevenda, te zastupnica u PS BiH Borjana Krišto, priopćeno je iz ove stranke. U uvodnom dijelu sastanka predsjednik OO HDZ-a BiH Rama Drago Tule upoznao je nazočne o trenutnoj situaciji u općini Prozor-Rama, aktivnostima koje HDZ Rama provodi na lokalnoj razini, te se posebno osvrnuo na aktivnosti i inicijative općinskih vijećnika u OV Prozor-Rama i rekao: “OO HDZ Rama podržao je čitav niz projekata od vitalnog interesa za sve žitelje općine Prozor-Rama, bez čijih glasova se navedeni projekti ne bi mogli ni provoditi, ali lokalne strukture HDZ-a 1990. uporno su ignorirale našu pruženu ruku suradnje, tako da trenutna situacija u odnosu ove dvije hrvatske stranke nije na osobitoj razini”.

Politička situacija

U nastavku sastanka članovima OO HDZ-a BiH Rama obratio se i predsjednik Čović koji je govorio o trenutnoj političkoj situaciji na višim razinama, posebno naglašavajući da će se HDZ BiH u sljedećem razdoblju, posebno tijekom predizborne kampanje, koncentrirati na svoje projekte. “Ne želimo se baviti drugim strankama i njihovim čelnicima”, zaključio je Čović. Nazočnima su se obratili i predsjednik Vlade HNŽ-a Denis Lasić, te ministri Bevanda i Jović iznoseći aktualnu problematiku u radu županijske izvršne vlasti. Nakon izlaganja, članovi OO HDZ-a BiH Rama imali su prigodu postavljati pitanja visokom izaslanstvu stranke, tako da se raspravljalo i o drugim bitnim pitanjima funkcioniranja općine Prozor-Rama, ali i općenito položaja Hrvata u BiH.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?