odluka

Drugostupanjska disciplinska komisija potvrdila suspenziju Bože Mihajlovića

asdsd
29.03.2017.
u 16:36

Drugostupanjska disciplinska komisija Visokog sudskog i tužiteljsko vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) za tužitelje je donijela odluku povodom žalbe tuženog Bože Mihajlovića i punomoćnika tuženog na odluku Prvostupanjske disciplinske komisije kojom je tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Božo Mihajlović udaljen od vršenja dužnosti tužitelju u istom tužiteljstvu do okončanja kaznene istrage koja se vodi protiv njega, počevši od 11.3.2017. godine. 
  
Drugostupanjska disciplinska komisija je odbila kao neosnovanu žalbu tuženog Bože Mihajlovića i punomoćnika tuženog, i potvrdila odluku Prvostupanjske disciplinske komisije od 10.3.2017. godine. 
  
Ova odluka je konačna i protiv iste se može podnijeti tužba Sudu Bosne i Hercegovine. 
  
Podsjećamo da je Ured disciplinskog tužitelja 2.3.2017. godine Prvostepenoj disciplinskoj komisiji podnio zahtjev za privremeno udaljenje Bože Mihajlovića od vršenja dužnosti tužitelju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Zahtjev je podnesen na osnovu člana 77. točka a) Zakona o VSTV-u BiH, jer je protiv njega pokrenuta istraga u kaznenom postupku, naredbom o provođenju istrage Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, o čemu je Ured obaviješten od strane vršitelja dužnosti glavne tužiteljice Tužiteljstva Bosne i Hercegovine 2.3.2017. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?