TOMISLAVGRAD:

Druženje pripadnika oklopnih postrojbi

01.05.2017.
u 16:30

U organizaciji bivših tenkista iz sastava Brigade kralja Tomislava, jučer se u Tomislavgradu okupilo više od stotinu pripadnika oklopnih postrojbi. Ispred spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Spomen parku u središtu Tomislavgrada, položili su vijence i upalili svijece za sve poginule branitelje.

Druženje tenkista po prvi je puta održano prošle godine, a svi okupljeni se nadaju kako će ovo postati tradicija koja će svake godine na jednom mjestu okupiti pripadnike oklopnih postrojbi, javlja Naša tv.

“Ideja se rodila jer smo imali par poziva od naših momaka koji se nisu snašli u ovom civilnom životu. Malo smo pričali kako pomoći tim ljudima i evo urodilo je plodom. Družimo se, tražimo rješenje za svakoga od njih”, rekao je pripadnik oklopnih postrojbi HVO-a iz Tomislavgrada Josip Jimmy Ćerdić.

“Vraća se osjećaj kao što je bio kad smo bili skupa, a to je ono veliko srce. Nadam se da će ovo okupljanje postati tradicija, svima nam je drago što smo na okupu u ovolikom broju”, dodao je pripadnik oklopnih postrojbi HVO-a iz Tomislavgrada Nikola Radoš.

Pozivu Brigade kralja Tomislava odazvali su se iz 1. Gardijske brigade „Ante Bruno Bušić“, iz brigada Rama, dr. Ante Starčević-Uskoplje, Petar Krešimir IV.- Livno, Eugen Kvaternik-Bugojno, te iz Pukovnije Hrvoje Vukčić Hrvatinić iz Jajca, Kupreške bojne i gosti iz RH.

“Mi smo surađivali cijeli Domovinski rat i imali zajedničke operacije, osobito u završnom dijelu rata. Ideja organizatora nam se svidjela i apsolutno je podržavamo do daljnjega”, istaknuo je predsjednik Zajednice veterana oklopno-mehaniziranih postrojbi HV-a Frano Penić.

Ovogodišnji skup održan je pod pokroviteljstvom Uprave za pitanja branitelja Hercegbosanske županije, a nakon polaganja vijenaca tenkisti i njihovi prijatelji druženje su nastavili na izletištu izvan grada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije