Ministarstvo unutarnjih poslova Austrije:

​Državljani BiH i Čečeni najbrojniji među džihadistima u Austriji

džihadisti
15.11.2016.
u 11:30

Ministarstvo unutarnjih poslova Austrije označilo je 287 osoba u toj zemlji potencijalnim džihadistima i stavilo ih pod stalni nadzor, a najbrojniji među njima su Čečeni i državljani BiH, piše današnji "Glas Srpske". 

U izvještaju, koji je na zahtjev Slobodarske stranke, ministar unutarnjih poslova Volfgang Sobotka dostavio parlamentu navedeno je da je 287 građana Austrije i simpatizera "Islamske države" planiralo da otputuje u ratne zone u Siriji i Iraku da bi se priključili džihadistima. U izvještaju je navedeno da su 44 osobe iz Austrije poginule u borbama u Siriji, da se sa ratišta vratilo 87 džihadista, dok ih je 50 spriječeno na granici da odu u Siriju. "Džihadisti iz BiH su stigli među izbjeglicama koje su devedesetih godina prošlog stoljeća napustile BiH i dobile azil u Austriji", navedeno je u izvještaju. Gotovo svaki drugi bivši terorista ili simpatizer "Islamske države" došao je u Austriju kao izbjeglica i mjesečno je dobijao 840 eura državne pomoći. 

"Kako je moguće da smo mi financirali ove veoma opasne osobe samo zbog njihovog statusa azilanta? Zahtijevamo hitnu deportaciju tih osoba", rekao je predsjednik Slobodarske stranke Hajnc Kristijan Štrahe. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?