BIHAMK

Duge kolone vozila na graničnim prijelazima Doljani i Ivanica

doljani
ilustracija
26.08.2016.
u 15:02

Promet se uz povoljne vremenske uslove odvija nesmetano na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. 

Na dionicama gdje su u tijeku sanacijski radovi postavljena je privremena prometna signalizacija, čije poštivanje je obavezno. Izdvaja se dionica autoputa A-1 Lepenica-Tarčin (na izlazu iz tunela Grab), kao i magistralni putevi: Jablanica-Mostar, Prozor-Jablanica, Nemila-Topčić polje, Bugojno-Novi Travnik, Živinice-Šićki Brod, Priboj-Simin Han i Bihać-Izačić. 

Radi izvođenja minerskih radova, svakodnevno u vremenu od 14 do 14.30 sati, dolazi do obustave prometa na dionici M-16 Banja Luka-Jajce (na lokalitetu Bočac).

Povremene polusatne obustave prometa, zbog deminiranja terena, aktualne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine).

Prema informacijama prikupljenim od Granične policije Bosne i Hercegovine, duge kolone vozila zabilježene su na graničnim prijelazima Doljani i Ivanica gdje se na izlazu iz naše zemlje čeka od 45 minuta do jedan sat.  

Svima onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji i dalje se preporučuje korištenje graničnog prelaza Čepikuće, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučuju se granični prelazi Zvirići, Bijača, Crveni Grm i Orahovlje, gdje su zadržavanja znatno kraća. 

Na sjeveru najveće gužve zabilježene su na GP Bosanski Brod gdje se trenutno na ulazu u našu zemlju čeka do 40 minuta.  

Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smijera. 

Zbog održavanja priprema i združene pokazne vježbe na području Republike Srbije, danas će od 18 do 19 sati biti obustavljen saobraćaj na srbijanskoj strani Međunarodnog graničnog prelaza Šepak-Trbušnica.

Obustave će biti na snazi i sutra (od 10 do 11 i od 18 do 19 sati), kao i u nedjelju, 28.08. (od 08 do 12.30 sati), priopćeno je iz BIHAMK-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?