mostar

Dugovanja za vodu iz 1996. godine mještani će moći otplaćivati u ratama

08.08.2017.
u 08:14

Prava drama odvijala se jučer u mostarskom naselju Bafo kada su radnici mostarskog Vodovoda, u pratnji policije, došli u to naselje kako bi isključili vodu u zgradama zbog godinama unatrag nagomilanih dugova, no mještani su im onemogućili pristup šahtovima.
Upravo zbog tog incidenta, građani navode kako su spremni na prosvjede i blokade prometnice M17 ako nitko ne udovolji njihovim zahtjevima, a to je da im se ne naplaćuju dugovanja koja potječu čak iz davne 1996. godine jer mnogi od njih u to vrijeme nisu ni živjeli u tom naselju. Neki od mještana kazali su za Faktor kako trenutačno redovito plaćaju račune, ali da imaju dug od ranije koji nisu u mogućnosti izmiriti. Iz mostarskog Vodovoda su za Večernjak kazali kako je Vodovod izrazio spremnost na odgodu naplate te da se dugovi počnu otplaćivati od 10. rujna ove godine.

- Maksimalno smo građanima ovog naselja izašli u susret, dali smo im mogućnost plaćanja u ratama jer dug se ne može oprostiti i nitko nema pravo na oprost duga - kazao je Dženan Šabanović iz mostarskoga Vodovoda.

- U zgradama koje su izgrađene za kolektivni smještaj jedan sat je samo postavljen na četiri stana i oni nam od 1996. godine naplaćuju te dugove koje su pravili svi dok nisu doznali pa ugradili nove satove. Tražili smo da nam ugrade sat po stanu pa su nas odbili i tražili od nas 700 do 800 KM kako bi postavili sat - rekao je za Bljesak.info mještanin koji u tom naselju živi od 2003. godine, a kojega terete za dugovanja iz 1996. godine.

Šabanović iz Vodovoda nam je pak kazao kako će biti izostavljeni svi oni koji nemaju dugovanja.

- Nisu bitne godine, nego dugovanja koja su “naslagana” godinama unatrag, što je i evidentirano - kazao je Šabanović istaknuvši spremnost na rješavanje tog problema.

- Na tragu smo rješenja problema i mislim da ćemo ovo uspjeti riješiti na obostrano zadovoljstvo. Vodovod ima jako puno problema, kao i svi, enormna je potrošnja vode, vjerujte da smo svi na granici strpljenja i mogućnosti. Baš kao što se redovito izmiruju računi za struju ili registracija vozila, tako se moraju podmiriti obveze i prema Vodovodu - kazao je Šabanović. 
Naselje Bafo nalazi se na sjevernom ulazu u Mostar i planski je napravljeno kao kolektivni centar za obitelji koje pripadaju socijalno ugroženoj kategoriji.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?