JEDNOSTAVNO I SLATKO

Dupla doza čokolade u torti za koju ti nije potrebna pećnica

15.04.2020.
u 09:26

Iako kremasti mousse za veganske torte možeš napraviti i uz pomoć tofua, u ovoj verziji koristi se avokado, piše misszdrava. A osim što sadrži puno zdravih masnoća, ova torta dolazi i s duplom dozom čokolade te ju ne moraš peći. Ne može biti jednostavnije i slađe.

Sastojci za tijesto:

250 g oraha (pekan)

30 g kakaa u prahu

2 žlice kokosovog ulja

60 mL čistog javorovog sirupa

1 žličica ekstrakta vanilije

1/2 žličice soli

Sastojci za mousse:

2 veća ili 3 mala avokada

80 mL bademovog mlijeka

150 mL čistog javorovog sirupa

1 žlica glatkog maslaca od kikirikija 

1 žlica Aru praha ili drugog zgušnjivača

1/4 žličice soli

1 žličica ekstrakta vanilije

200 g čokolade nasjeckane na komadiće ili čokoladnih kapi

30 g kakaa u prahu

Priprema:

1. Pripremi lim ili kalup za pečenje, po mogućnosti okrugli veličine 17 do 25 centimetra. Dodaj u njega masni papir za pečenje.

2. U procesoru hrane obradi orahe dok ne dobiješ mrvičastu smjesu. Nemoj pretjerati, ne želiš da budu u potpunosti usitnjeni. 

3. Zatim dodaj sve ostale sastojke koji su ti potrebni u pripremi tijesta i uključi procesor hrane samo toliko da se svi sastojci pomiješaju.

4. Izvadi sastojke i stavi ih u lim za pečenje te ih s prstima ili uz pomoć lopatice pritisni. Kalup zatim stavi u zamrzivač kako bi se kora stegnula dok ti pripremaš mousse.

5. Sve sastojke, osim komadića čokolade ili čokoladnih kapi stavi u procesor hrane. Upali ga i pričekaj da se svi sastojci sjedine i da dobiješ glatku smjesu.

6.   U maloj zdjeli uz pomoć mikrovalne pećnice otopi komadiće čokolade ili čokoladne kapi i zatim ih izlij u procesor hrane u kojem se nalazi prethodno napravljena smjesa od ostalih sastojaka. Ponovno ga uključi i pusti da radi sve dok ne dobiješ jednoličnu smjesu.

7. Izvadi koru iz zamrzivača i uz pomoć žlice ili lopatice na nju istresi dobivenu smjesu za mousse. Izravnaj ju i zatim vrati kalup u zamrzivač na dva sata kako bi se torta učvrstila.

8. Nakon dva sata, izvadi ju iz zamrzivača i ostavi ju 5 do 10 minuta da odstoji prije nego li ju poslužiš. Dodatno ukrasi po želji, a ostatak vrati u zamrzivač.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije