Predstavnici županijskih vlada

Dužnosnici HDZ-a BiH razgovarali o epidemiološkoj situaciji u županijama

29.05.2020.
u 12:10

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović održao je u petak videosastanak s predsjednicima županijskih vlada izabranih uime HDZ-a BiH i ravnateljima županijskih uprava civilne zaštite, na kojem je zaključeno da je zdravstveno stanje na terenu kao i ukupna epidemiološka situacija u županijama povoljna i prihvatljiva.

Stav predsjednika vlada i županijskih stožera je da se uputi inicijativa prema Federalnom stožeru da se odluka o proglašenju pandemije i stanja nesreće stavi izvan snage, jer su stvoreni svi uvjeti za takvu odluku i normalizaciju stanja, naglašeno je tijekom sastanka.

Stanje se normalizira, ali se mora biti na oprezu još jedno vrijeme te se higijenske mjere i mjere socijalne zaštite i razmaka moraju nastaviti provoditi, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Zaključeno je da će mjerodavne zdravstvene ustanove, kao i ministarstva zdravstva, i dalje pratiti ukupno zdravstveno-epidemiološko stanje i reagirati na vrijeme po potrebi.

Sa sastanka je upućena zahvala zdravstvenim, policijskim, djelatnicima Civilne zaštite i svima koji su u davali i daju doprinos u borbi protiv pandemije i omogućili pristup uslugama i proizvodima nužnima za svakodnevni život žitelja u BiH, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?