Sud BiH

Dva predmeta za ratne zločine prebačena na županijske sudove

sud bih
27.01.2017.
u 16:17

Sud Bosne i Hercegovine je dva predmeta za ratne zločine počinjene na području Konjica i Bosanske Krupe prebacio županijskim sudovima u Mostaru i Bihaću.

Predmet protiv bivših pripadnika Armije Bosne i Hercegovine (ABiH) Jasmina Vikovića, Vehdada Mrkaljevića, Izeta Kulaša i Mersudina Kablara, koje je Tužiteljstvo BiH optužilo za zločin nad žrtvama hrvatske nacionalnosti nastanjenim u mjestu Orahovica (općina Konjic), prebačen je na Županijski sud u Mostaru.

Prema optužnici, oni su trojicu hrvatskih civila starije životne dobi odveli iz kuća i zatvorili u štalu, gdje su ih mučili i zlostavljali, usljed čega je jedan civil preminuo. Viković je, prema optužnici, drugu dvojicu ubio iz vatrenog oružja.

Županijskom sudu u Bihaću prebačen je predmet protiv Safeta Isakovića, Ibrahima Đulića i Nisveta Porića, koji su, kao bivši pripadnici ABiH, optuženi za zločin protiv ratnih zarobljenika na području Bosanske Krupe.

Tužiteljstvo BiH tereti Isakovića, Đulića i Porića da su u srpnju 1995. godine, na lokalitetu brda Ćorkovača, iz vatrenog oružja ubili trojicu zarobljenih pripadnika Vojske Republike Srpske (VRS), od kojih je jedan bio ranjen, javio je BIRN BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?