kazališna komedija

Dvije nagrade za 'Hotel Plazu' Narodnog pozorišta Mostar

21.05.2017.
u 13:30

 Na upravo završenom prvom regionalnom festivalu kazališne komedije "Osmijeh Sarajeva", predstava Narodnog pozorišta Mostar "Hotel Plaza", po tekstu Neila Simona i u režiji Admira Glamočaka, osvojila je dvije nagrade.

Nagradu za najbolju glumicu festivala dobila je Jasna Žalica (nagradu ravnopravno dijeli s Nikolinom Jelisavec), dok je Emir Sejfić osvojio nagradu za najboljeg mladog glumca festivala.

Od ukupno 33 prijavljene predstave, za konkurenciju festivala je odabrano osam kazališnih komada nekih od najboljih teatara regije (Kazalište Kerempuh iz Zagreba, Atelje 212 iz Beograda, Teatar Komedija Skopje, Narodno pozorište Užice), među kojima i predstavu Narodnog pozorišta Mostar, priopćeno je iz mostarske teatarske kuće.

"Sretna sam jer nagrade u ovako jakoj konkurenciji stavljaju Narodno pozorište Mostar na mapu respektabilnih pozorišta regije. Glumačka nagrada nikada ne pripada samo onome ko je dobio, zato sam zahvalna čitavom ansamblu divnih mostarskih glumaca, a najviše reditelju i mom glumačkom partneru Admiru Glamočaku, bez čije inspirativne, duhovite i majstorske igre, moja uloga ne bi mogla biti tako dobra kao što kažu da jeste", izjavila je Žalica.

Emir Sejfić zahvalio je svim koji su sudjelovali u postavljanju predstave "Hotel Plaza"

"Nadam se da će ovaj festival još dugo izazivati osmijehe i umjetnika i publike, i želim mu da još dugo živi. Ponosan sam zbog ove nagrade, jer je ona poticaj i mom pozorištu i cijelom ansamblu koji je u usponu. Osjeti se jedna nova stvaralačka energija i ova nagrada je još jedan dokaz toga", izjavio je Sejfić.

Za ulogu u predstavi "Hotel Plaza" Jasna Žalica je osvojila i glumačku nagradu na 35. Kazališnim igrama BiH u Jajcu, a Maja Zećo je za ulogu Muriel Tate u toj predstavi osvojila nagradu za najbolju glumicu na Međunarodnom festivalu komedije “Mostarska liska”.

Mostarska publika ovu hit predstavu moći će pogledati sljedećeg mjeseca na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar te i na taj način čestitati redatelju i ansamblu predstave na osvojenim nagradama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije