PRESUDA

Džeki 12 godina zatvora zbog zločina nad Hrvatima

Edin Džeko
06.06.2014.
u 11:53

Sud BiH na temelju izvedenih dokaza utvrdio je odgovornost okrivljenog za sudjelovanje u ubojstvima ratnih zarobljenika i civila hrvatske nacionalnosti u Trusin

Vijeće Suda Bosne i Hercegovine danas je proglasilo krivim Edina Džeku, bivšeg pripadnika Specijalnog odreda za posebne namjene Štožera Vrhovnog zapovjedništva Armije RBiH (SOPN ŠVK) „Zulfikar“, za ratne zločine protiv ratnih zarobljenika i za ratni zločin potiv civila počinjen u selu Trusina , općina Konjic, 16. travnja 1993. godine i osudilo ga na jedinstvnu kaznu zatvora od 12 godina. 

Istovremeno okrivljeni Džeko je uslijed nedostatka dokaza oslobođen optužbi za zločine protiv civila ratnih zarobljenika na području Jablanice u drugoj polovici 1993. godine. Sud BiH na temelju izvedenih dokaza utvrdio je odgovornost okrivljenog za sudjelovanje u ubojstvima ratnih zarobljenika i civila hrvatske nacionalnosti u Trusini za vrijeme rata u BiH u sklopu sukoba između Armije BiH i HVO-a. 

Na ovu presudu postoji mogućnost žalbe, a optuženom Džeki su produžene mjere zabrane. 

Ključne riječi

Komentara 2

DE
debelacija
22:20 06.06.2014.

Ostali se jos nisu obrijali!!!

JM
jezero-matica
13:58 06.06.2014.

Sto je s ostalim Mudjahinima?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije