Investitori iz Vareša ulažu i u obrazovanje

Eastern Mining stipendirat će 10 najboljih učenika koji odaberu smjer rudara

23.06.2022.
u 15:38

Bosanskohercegovačka kompanija u vlasništvu britanskog Adriatic Metalsa, investitora rudarskog projekta Vareš, Eastern Mining d.o.o., počela je s procesom primanja prijava za natječaj za dodjelu deset stipendija za najbolje rangirane učenike koji odluče upisati smjer rudara u podzemnoj eksploataciji u školskoj 2022./23. godini.

Praksa u pogonima tvrtke

U priopćenju kompanije navodi se kako je dio misije Eastern Mininga, uz eksploataciju mineralnih sirovina, i ulaganje u lokalnu zajednicu, prvenstveno u obrazovanje. Pokretanje novoga smjera u Mješovitoj srednjoj školi Nordbat 2 u Varešu daje priliku mladima educirati se za poslove budućnosti u sredini iz koje potječu. Tijekom trogodišnjeg strukovnog obrazovanja učenici će se upoznati s novim rudarskim tehnologijama i tehnikama koje uz angažman znanja i dostignuća različitih znanstvenih disciplina čine ovu granu industrije modernom. Deset najbolje rangiranih učenika natječaja po ovom javnom pozivu primat će po 100 KM stipendije mjesečno tijekom deset mjeseci u godini.

Praktični dio ovog smjera odvijat će se u pogonima kompanije Eastern Mining, gdje je isključeno pasivno učenje, gdje će učenici sudjelovati u svim fazama moderne rudarske proizvodnje, uz mentorstvo iskusnih zaposlenika kompanije Eastern Mining. Podrškom obrazovanju kompanija Eastern Mining ulaže u najvrjednije što ova zajednica ima, a to su mladi ljudi, pružajući im mogućnost izbora prilikom odlučivanja o budućoj karijeri.

Suvremene metode rada

Eastern Mining danas je ime za suvremene metode rada: upravljanje visokom tehnologijom u skladu s najboljim okolišnim i društvenim procjenama i svjetskim standardima, društveno odgovoran model poslovanja koji posvećuje svoju praksu društvenom učinku, zaštiti okoliša i korištenju resursa na održiv način te širenje svijesti o tome. Natječaj će biti otvoren do 29. lipnja, priopćeno je jučer iz ove tvrtke. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije