Gleadli intervencija liječnika

Ekipa RTRS poslije provedene noći u UKC: "I preplašen i ohrabren viđenim"

24.03.2021.
u 15:15

Ekipa RTRS-a provela je noć u Centru urgentne medicine Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske, gdje su prisustovali intervenciji liječnika, koji su spašavali pacijente sa najtežim oblicima oboljenja od virusa korona.

Svoje impresije podjelili su sa javnošču.

"I preplašen sam i ohrabren viđenim. Preplašen, jer nema više slobodnih bolničkih kreveta, veliki broj mladih ljudi je tu. Prisustovali smo u tri slučaja reanimaciji, srećom uspješnoj, ali kada sve to vidite, da bolest postoji, i da je jako teška. Kada spasi život, nastavljaju dalje, kao da ništa nisu uradili. Smatraju to svojim poslom, obavezom", naglasio je novinar RTRS-a Branimir Đuričić.

Snimatelj Siniša Jalić kaže da se nije susretao sa ovakvom vrstom "neprijatelja".

"Stariji sam snimatelj, i po godinama i po iskustvu, ali potpuno nešto novo. U ratu smo znali gdje je neprijatelj, a ove je sada svuda oko nas. Zdravstveni radnici su poput 'mrava', šest, sedam ih je oko pacijenta, i odmah prelaze na drugog. Velika većina je mladih ljudi, i nije im ništa teško, dočekali su nas nasmijani, tako su nas jutros i ispratili", ističe Jalić.

Kako ističu, ono što nije dobro, jeste razočaranost zdravstvenih radnika, što i danas, godinu dana poslije pandemije, mnogi ne vjeruju u virus koronu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?