ZZO HNŽ

Enorman pad prihoda, ugroženo financiranje zdravstvenih ustanova u HNŽ-u

31.03.2020.
u 10:27

Zavod zdravstvenog osiguranja (ZZO) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) upozorio je na veliki pad prihoda u ožujku zbog čega u opasnost dolazi uredno financiranje zdravstvenih ustanova u HNŽ-u.

"Zavod bilježi enorman pad prihoda koji se počeo osjećati u drugoj polovici mjeseca ožujka, što je posljedica isplate plaća bez uplaćenih doprinosa ili pak velikog smanjenja uplate doprinosa jednog dijela obveznika u odnosu na prethodni mjesec. Pad prihoda Zavoda u ovom trenutku iznosi preko 10 posto u odnosu na očekivane uplate za tekući mjesec", priopćeno je iz ZZO-a HNŽ-a.

Iz Zavoda su pozvali obveznike uplate doprinosa za zdravstveno osiguranje (poslodavce) da izmire zakonske obveze za svoje radnike, jer neuplaćivanjem doprinosa, kako se navodi, svoje radnike ostavljate bez zdravstvenog osiguranja, dovodite u pitanje funkcioniranje zdravstvenih ustanova i druga prava osiguranika zajamčena Zakonom o zdravstvenom osiguranju.

"Zavod je u obvezi provoditi pozitivne zakonske propise i, u skladu s istima, obustaviti ovjeru zdravstvenog osiguranja radnicima za koje njihov poslodavac nije uplatio doprinose što je njegova zakonska obveza", poručuju iz ZZO-a HNŽ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?