zaraženo 65 osoba

Epidemija ospica u Sarajevu: Dvije bebe u teškom stanju

14.03.2019.
u 13:55

Proteklih dana na području Sarajevske županije zavladala je epidemija ospica. Povećan je broj djece oboljele od ove zarazne virusne bolesti, a kako doznaje Klix.ba, dvije bebe su u teškom stanju opasnom po život. U domove zdravlja, na pedijatrijske klinike te u službe Hitne pomoći proteklih 15-ak dana često se javljaju oboljeli od ospica. Do sada je zaraženo 65 osoba.

Iz Zavoda za javno zdravstvo SŽ potvrdili su kako je situacija ozbiljna, kako zbog epidemije ospica, tako i zbog činjenice da ima veliki broj osoba koje nisu cijepljene te su u potencijalnom riziku od oboljenja.

"Laboratorijsko potvrđivanje je pokazalo da je kod velikog broja oboljelih u mikrobiološkom materijalu dokazan izoliran virus ospica. Ekipe Zavoda za javno zdravstvo SŽ su svakodnevno na terenu, provjeravaju podatke iz prijava oboljelih i do sada je utvrđeno da svi oboljeli spadaju u skupinu osoba koje nisu cijepljene", kazala je Aida Pitić, epidemiologinja Zavoda za javno zdravstvo SŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?