Sattler potvrdio

EU najavila paket pomoći od 80,5 milijuna eura za BiH

05.04.2020.
u 13:54

Zemlje EU pomoći će BiH u borbi protiv koronavirusa i do polovine travnja očekuje se prva isporuka respiratora, a podržat će i oporavak gospodarstva, izjavio je šef Izaslanstva EU u BiH Johann Sattler. Istaknuo je za Srnu da je u ovakvoj situaciji važno raditi zajedno i da je EU najavila paket pomoći od 80,5 milijuna eura za BiH.

- Paket uključuje sedam milijuna eura za hitne medicinske potrebe, ugovor za prva dva milijuna eura već smo potpisali s UNDP-om. Ova pomoć već pristiže u BiH - rekao je Sattler.

- Već u prvoj polovini ovog mjeseca očekujemo prvu isporuku respiratora - dodao je. Osim zdravstvenom sektoru u BiH, EU će pomoći i gospodarstvu te da će 73 milijuna eura unutar paketa pomoći biti dodijeljena za socioekonomski oporavak.

- Fokus će biti na očuvanju radnih mjesta u tvrtkama koje su najviše pogođene, poput onih u sektoru turizma i prometa. Situacija je ozbiljna i zahtijeva solidarnost, suradnju i odgovornost svih, kako građana, tako i političkih lidera. Prilično sam ohrabren dosadašnjom visokim razinom suradnje i koordinacije koju su vlasti u BiH pokazale tijekom proteklih tjedana, rekao je Sattler. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?