Poruka Europskog vijeća

EU poziva na dijalog o Domu naroda, Predsjedništvo prvi put u zaključcima

28.06.2018.
u 09:00

- Potkraj lipnja Vijeće EU će usvojiti zaključke koji se odnose na Bosnu i Hercegovinu, a u tom će dokumentu biti imenovani “kočničari” za koje se ocjenjuje da opstruiraju donošenje potrebnih zakona te promoviraju prijedloge koji su u sudaru s presudom “Sejdić i Finci”, potiču retoriku koja priziva podjele i kojom se veliča ratne zločince - rekao je početkom lipnja bošnjački lider Bakir Izetbegović koji je taj istup začinio pozivom da je u BiH konačno vrijeme prekinuti “diktaturu manjine”, misleći, očito, na Hrvate.

Dom naroda

Ništa od “prozivanja kočničara” u dokumentu Vijeća Europske unije iz Luxembourga se nije dogodilo, a prvi put je spomenuta potreba promjene načina biranja članova Predsjedništva BiH, kao i poziv na dijalog, a ne preglasavanje...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 1

BR
brodarevac
10:03 28.06.2018.

Kako ćeš pregovarati sa HDZom koji kaže ili ovako ili nikako, a takođe nema nikakvih naznaka za provedbu Sejdić Finci. HDZ blokira sve nije nacionalni interes oporezivanje kladioničara, hotelskih smještaja u Međugorju i dr. koji plaćaju porez direkton Čoviću za blokade.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?