IVANIĆ:

Europske institucije da natjeraju Hrvatsku da gradi most u Gradišci

Mladen Ivanić
30.07.2016.
u 09:58

Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je večeras da očigledno postoji problem s hrvatske strane kada je riječ o izgradnji mosta preko Save u Gradišci i da to zahtijeva veći angažman europskih institucija “koje trebaju natjerati svoju članicu da završi taj posao”.

Ivanić je rekao da je most preko Save, koji bi trebao biti sagrađen u Gradišci, veoma važan za cijelu BiH i da su i srpski i bošnjački političari u BiH insistirali na njegovoj gradnji. On je na javnoj tribini PDP-a u Kruškiku kod Gradiške rekao da je općina Gradiška strateški važna za Republiku Srpsku i BiH i da zaslužuje mnogo više pažnje svih razina vlasti.

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak rekao je da je Hrvatska trenutno pred izborima i da nije realno očekivati da će se pitanje početka gradnje mosta u Gradišci riješiti u narednih mjesec i pol dana, prenosi Srna.

“Nakon konstituiranja nove vlade Hravatske krenut ćemo u novu diplomatsku ofanzivu. Bilo je realnih i nerealnih odgađanja, ali nakon novih studija utjecaja na okoliš očekujemo konačni signal za početak gradnje mosta”, istakao je Crnadak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?