Branislav Borenović, predsjednik PDP-a

Europski put BiH je u zamrznutom vakumu

17.05.2019.
u 09:00

Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP), u intervjuu ističe kako je europski put u nekom zamrznutom vakumu, BiH je propustila imenovati članove izaslanstva u Vijeću Europe i prvi put od prijma neće biti zastupljena u tom tijelu u kojem su predstavljene sve demokratske zemlje Europe. Upozorava i na činjenicu kako još uvijek nema formirane i funkcionalne vlasti na razini BiH.

“Ovo stanje u društvu svakako nije dobro, ovakvo vođenje politike bespotrebnih sukoba i podizanja tenzija ima veliku cijenu koštanja za građane, svi trpe, nema napretka, ljudi odlaze i zato ih pozivamo da završe proces formiranja vlasti u zajedničkim institucijama BiH”, naveo je Borenović.

Kakve posljedice ovakvo stanje u kojem vlast, kako zakonodavna tako i izvršna, ne funkcionira ima za daljnji europski put zemlje?

Ne zanimaju nas njihova opravdanja, narod je umoran od tih prepucavanja, oni su koalicija koja ima većinu, koja je počela konstituiranje vlasti i nemaju pravo sve ostale opterećivati svojim unutarnjim trzavicama. Ako nisu u stanju dogovoriti se, neka to javno kažu, da se traži drugo rješenje, novi izbori...

Nije korektno da zbog nekoliko zastupnika krivci budu svi, da se danima pitanje blokade Parlamenta generalizira i jednako se stavlja odgovornost za nerad prema svim zastupnicima. Mi smo u našem klubu navrijeme, još u siječnju, dostavili svoj prijedlog imena za članove parlamentarnih tijela i hoćemo da se zna pravo stanje, da se prestane s općim ocjenama i da se počne utvrđivati konkretna odgovornost za ovako lošu situaciju. Ponavljam, ovaj nerad, politika sukoba, osim što šalje katastrofalnu sliku u svijet, najviše košta građane ove zemlje. Europski put u nekom je zamrznutom vakumu, već smo propustili imenovati članove izaslanstva u Vijeću Europe i prvi put od prijma nećemo biti zastupljeni u tom tijelu u kojem su predstavljene sve demokratske zemlje Europe. I to je jedan od koraka nazad i velika bruka. Na kraju krajeva, Europska unija više treba nama, nego mi njima. Što će Europi zemlja koja ne može osigurati uvjete ni da joj Parlament radi?

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije