Otkrijte znakove

Evo kako smanjiti stres

stres
23.12.2015.
u 21:26

Stres stvara efekt na tijelo da se steže i stvara glavobolje. Najbolje je napraviti smiješnu grimasu i na taj način razmrdati mišiće lica koji će smanjiti stres

Kada nas stres učini da se osjećamo kao da smo u sukobu sa samim sobom, ove jednostavne mjere mogu pomoći. Naša tijela su dizajnirana da se smire nakon šoka, ali više ne živimo u vremenu kada treba da se borimo za opstanak. U modernom svijetu, s emotivnim i fizičkim stresovima, ne možemo prepoznati znakove uzbune i opustiti se na vrijeme.

Stres negativno utječe na naše zdravlje, volju i raspoloženje, evo kako smanjiti stres.

Operite ruke u toploj vodi

Postoje mnoge stvari koje možemo da uradimo da na prirodni način otklonimo stres i pomognemo organizmu da pokrene obrambeni mehanizam. Potapanje bilo kog dijela tijela u toplu vodu povezuje se sa smirivanjem živčanog sustava. Ovo može da se uradi s regularnom kupkom, ali u stresnom trenutku, kada nemate vremena za kupku, najbolje je oprati ruke mlakom vodom.

Napravite grimasu

Stres stvara efekt na tijelo da se steže i stvara glavobolje. Najbolje je napraviti smiješnu grimasu i na taj način razmrdati mišiće lica koji će smanjiti stres. Probajte ovo da radite s najboljim prijateljima, pa ćete se i dodatno nasmijati.

Žvačite celer

Istraživanja su pokazala da žvakanje regulira razinu kortizola. Istraživanja su rađene na žvakanju žvake. Ovo pomaže da se digestivni sustav pokrene, kao da očekuje hranu koja neće doći. Žvakanje otklanja stres zato što je povezano s dijelom živčanog sustava koji nam uklanja stres. Ako jedete usljed stresa, najbolje je da se odlučite za celer, koji se tradicionalno koristi za otklanjanje anksioznosti i insomnije.

Crtajte

Stres dovodi logički i emotivni dio mozga u sukob. To povezuje sve kreativni dio. Probajte crtati na papiru oblike i Čiča Gliše i to će pomoći pri smirivanju ovog sukoba. 

Mažite balsam usnama

Ako uhvatite sebe da jedete tijekom stresa, možete doći do neželjenih kilograma. Umjesto hrane, probajte stavljate balzam na usta i isti efekt smanjenja stresa će biti postignut.

Skinite cipele

Kada od stresa želite eksplodirati, izujte cipele. Ono što najviše izaziva stres u modernom svijetu je neudobna obuća koja steže. Kada otklonite uzrok, stres će odmah nestati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?