Vremenska prognoza

Evo kakvo nas vrijeme čeka do kraja kolovoza u BiH

Tomislav Miletic/PIXSELL/Ilustracija
13.08.2019.
u 11:41

Nestabilno vrijeme s oborinama u vidu lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom zadržat će se do srijede, kada u poslijepodnevnim satima slijedi postepeno razvedravanje, priopćeno je u srednjoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najintenzivnije oborine prognoziraju se za zapad i sjever Bosne, dok se u ostalim krajevima naše zemlje očekujemo umjerene oborine. Od 15. kolovoza pa do kraja mjeseca izgledno je stabilno vrijeme, bez oborina, prenosi N1. 

Još danas se očekuju visoke vrijednosti temperatura zraka, sa vrijednostima između 29 i 35, na jugu zemlje i do 40°C. Već od srijede, prognozira se pad temperatura za 10°C.

Ugodnije vrijeme zadržat će se do 19. kolovoza, s vrijednosti jutarnjih u Bosni od 10 do 15, a dnevnih od 24 do 29°C. U istom razdoblju u Hercegovini minimalne se očekuju od 18 do 23, a maksimalne od 27 do 32°C. 

Od 20. kolovoza temperature će biti više za par stupnjeva u odnosu na proteklo razdoblje, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije