VRLO KORISNO

Evo nekoliko trikova kako lakše preživjeti one dane u mjesecu

Shutterstock
20.08.2019.
u 15:15

Postoji puno problema kod menstruacije, a najviše ih se tiče toaleta i PMS-a

Kao i za sve, tako i za menstruaciju postoje određeni savjeti koji olakšavaju život. Na primjer, kako se utopliti i napraviti vlastiti termofor ili koja hrana pomaže kod razdražljivosti. 

Grčevi  

Pomoć kod grčeva je uvijek stavljanje nečeg toplog na područje donjeg trbuha, a u ovom slučaju se radi o termoforu iz kućne radinosti. Čarapa se napuni sirovom rižom, zaveže se gumicom za kosu, kako se riža ne bi rasula i ugrije u mikrovalnoj pećnici dvije minute. Termofor je spreman.  

PMS

Iako teško da će išta pomoći u ovim danima, određena hrana će ostaviti utjecaj. Na primjer, tamna čokolada koja podiže raspoloženje, banane koje smanjuju nadutost i crveno vino koje opušta.

Bez papira u toaletu 

Ovo je uvijek veliki problem, a posebno kod menstruacije. Ako na poslu imate poseban aparat za papir i on jednostavno ne izlazi, iako je rola vidljiva, treba samo staviti spajalicu na vrh aparata koja će ga otvoriti i izvaditi ostatak papira.  

Zaštopan toalet 

Potrebno je oko daske staviti prozirnu foliju i pustiti vodu.  Ovime će višak zraka ostati unutar folije, a potrebno je samo rukama pritisnuti foliju prema dolje i problem će biti riješen. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?