Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje

Evo što trebaju korisnici hrvatske mirovine s prebivalištem u BiH

umirovljenici
23.02.2021.
u 20:41

Korisnicima mirovine za koje nisu razmijenjeni podaci elektroničkim putem, na kućne adrese poslane su 10. veljače 2021. tiskanice potvrde o životu za 2021. godinu, priopćeno je iz HZMO-a.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) obavijestio je u utorak korisnike hrvatske mirovine s prebivalištem u BiH da su elektroničkim putem razmijenjeni podaci potrebni za redovitu isplatu mirovina radi sprječavanja nepripadne isplate zbog smrti korisnika mirovina.

"Korisnici za koje su na navedeni način razmijenjeni podaci, ne trebaju u 2021. godini dostaviti popunjenu, potpisanu i ovjerenu tiskanicu potvrde o životu. 

Korisnicima mirovine za koje nisu razmijenjeni podaci elektroničkim putem, na kućne adrese poslane su 10. veljače 2021. tiskanice potvrde o životu za 2021. godinu", priopćeno je iz HZMO-a.

Radi isplate mirovine iz hrvatskog mirovinskog osiguranja korisnici trebaju potvrdu o životu popuniti, potpisati i ovjeriti kod nadležnog tijela te dostaviti Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje do 31. ožujka 2021., dodaje se u priopćenju. 

Ključne riječi

Komentara 1

HB
haris.bukvic1
08:25 24.02.2021.

Znači ovaj jedan naš komšija. Koji on primaju ovu hrvatsku penziju. Da je ovo njemu bilo došlo. I to na ovu njegovu iz kućnu adresu. I to ova tada potvrda o ovome zivotu. Koju bih on trebao nju to dostaviti. I to ovome HMZO. Ili, jedino ako nije i ovime elektroničkime putem. Pa, da onda oni to njemu nisi niti bili poslali. Tako, da on ne treba ovo njima niti poslati. Niti ovo ispuniti ovu tada i njihovu potvrdu. Niti ovo nju ovjeriti. I to kod ovoga nadležnoga tijela. Znači, u ovoj tada opštini. Niti ovoj Hrvatskoj ambasadi. Niti bilo to i gdje drugo. Kako bih on mogao dalje. I to da ovu njihovu penziju. I to dobiva od njih. Kao i dosada.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?