Sanski Most

Farma koja godišnje proizvede 1,500.000 svježih jaja

08.05.2019.
u 16:45

Peradarstvo u Unsko-sanskoj županiji gotovo da je pred gašenjem, a jedan od rijetkih uspješnih u ovoj vrsti proizvodnje je Senad Halilović iz Sanskoga Mosta, koji proizvodi konzumna jaja. Halilović je trenutačno lider na ovdašnjem tržištu i u predstojećem razdoblju planira povećati proizvodnju.

Kaže kako se u ovu vrstu proizvodnje upustio prije točno dvadeset godina i da je u proteklom razdoblju bilo puno uspona i padova.

Zahvaljujući marljivu radu te dobrim poslovnim potezima i uz iznimno nepovoljne uvjete kad je riječ o ovoj vrsti poljoprivredne djelatnosti, uspio se nametnuti na tržištu. Trenutačno svježim jajima opskrbljuje oko devedeset posto tržišta Sanskoga Mosta, a izvozi i na područje susjednih gradova i općina.

Jaja s Halilovićeve peradarske farme svojom kvalitetom postala su prepoznatljiva i tražena na ovdašnjem tržištu, a vlasnik kvalitetu održava vlastitom proizvodnjom koncentrata i hrane za koke nesilice. Osim toga, proizvodi redovito prolazi veterinarski nadzor i laboratorijski nalaz, a njihova zdravstvena ispravnost je zajamčena. Ovaj vrijedni poljoprivrednik kaže kako je peradarstvo godinama na margini zanimanja države i nadležnih institucija.

Godišnje proizvede 1,500.000 komada svježih jaja i u predstojećem razdoblju planira proširenje proizvodnje na 10.000 koka nesilica. Za uspjeh u poljoprivrednoj proizvodnji, kako kaže, potrebna je potpuna posvećenost, ali i dobri poslovni potezi. Poručuje svim ljudima da koriste domaću hranu sa sela te da kupuju samo provjereno i domaće jer je dosta hrane zatrovano raznim pesticidima.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije