Jačanje kontrola

Federacija BiH zapošljava još 30 inspektora zbog rada ‘na crno’

07.02.2017.
u 07:00

Federalna uprava za inspekcijske poslove ima ambiciozne planove za ovu godinu. Prema izvješću koje je dostavljeno federalnoj Vladi, ova institucija će za 2017. godinu imati nekoliko prioriteta, a jedan od najvažnijih ciljeva je smanjenje rada “na crno”.

Novi zakon

S obzirom na to da je donesen novi Zakon o inspekcijama Federacije BiH, obveza ove Uprave je u skladu s pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta izvršiti kadrovsku popunu prioritetnih ispražnjenih pozicija. Ono što je donio novi zakon, a što prati europske inicijative i zahtjeve jest uspostava novih organizacijskih jedinica/inspektorata za kontrolu hrane, Sektora unutarnje kontrole i Sektora granične inspekcije, što zahtijeva angažiranje novih ljudskih potencijala. U tom pogledu s aspekta rizika ostaje otvoreno pitanje da Vlada Federacije BiH odobri zahtjev Uprave, s aspekta većeg broja zaposlenih u odnosu na trenutačnu situaciju, kao i popuna zaposlenika s obzirom na proračunske projekcije za 2017. i određenja Vlade Federacije BiH u pogledu utvrđenoga moratorija novog zapošljavanja. U kontekstu poduzimanja mjera na sprečavanju “sive ekonomije”, a u vezi s rezultatima inspekcijskih nadzora i ustanovljenim nalazima u istim, Vlada Federacije BiH dala je opću suglasnost za zapošljavanje dodatnih 30 inspektora pri čemu nadležna ministarstva (FMF i FMP) nisu još službeno dala suglasnost vezano uz tehničku realizaciju navedene odluke Vlade Federacije BiH.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije