Vrijeme u BiH

Federalni klimatolog kazao kada nas očekuje vrhunac toplinskog vala: Nažalost još nema oborina

ljeto
19.07.2022.
u 11:29
U Bosni i Hercegovini danas je prevladavalo sunčano vrijeme, a najtoplije je bilo u Trebinju gdje su u 14 sati izmjerena 34 stupnja. Ipak, meteorolozi vrhunac ovog toplinskog vala najavljuju za vikend.

Kako je rekao za portal "Avaza" klimatolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda Dženan Zulum, na prostoru Bosne i Hercegovine, prema trenutno raspoloživim sinoptičkim kartama, do kraja mjeseca prevladavat će sunčano i suho vrijeme uz veoma malu naoblaku i visoke temperature zraka.

- Temperature će ovog tjedna biti u porastu. Od sredine tjedna uz novi toplinski val ove godine, dani bi mogli biti teže podnošljivi. Vrhunac toplinskog vala očekuje se za dane vikenda. Najviše dnevne temperature između 32 i 39, na jugu zemlje do 42 stupnja - rekao je Zulum.

- Vrhunac ovog vala očekuje se za vikend, pa ćemo vidjeti hoće li biti novih rekorda. Narednih dana u središnjim dijelovima će biti jutarnje svježine. Kada ugrije bit će suho i bez oborina. To će pogodovati požarima. Nažalost, oborina neća biti još - rekao je za portal "Avaza" klimatolog Dženan Zulum.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?