PILOT PROJEKT

Federalni zavod za statistiku provodi istraživanje o kvalitetu života žena

09.04.2021.
u 11:54

Federalni zavod za statistiku od ponedjeljka planira provesti Pilot anketu ''Istraživanje o kvalitetu života žena'', a koja se odvija u okviru projekta Rodno zasnovano nasilje (GBV-Gender based violence).

Ova anketa će se provoditi u saradnji s Agencijom za statistiku BiH i Republičkim zavodom za statistiku RS u periodu od 12. do 20 travnja ove godine.

Pilot istraživanje o kvalitetu života žena provodit će se na uzorku od 100 slučajnih izabranica na području Sarajeva, starosti od 18 do 74 godine.

Istraživanje će se provoditi CATI metodom (Computer Assisted Telephone Interview) što znači da će ovlaštene osobe, u ime Federalnog zavoda za statistiku u navedenom periodu putem telefona tražiti jednu osobu ženskog spola iz vašega kućanstva koja bi odgovorila na pitanja o kvalitetu života žena u BiH.

“Ljubazno molimo građane da svojim odgovorima doprinesu da informacije prikupljene putem navedenog istraživanja posluže za dobijanje kvalitetnih podataka o kvalitetu života žena u BiH”, naveli su iz Federalnog zavoda za statistiku.

Prikupljeni podaci koristit će se isključivo u statističke svrhe i neće se objavljivati kao pojedinačni. Upotreba, povjerljivost i zaštita podataka utvrđena je članovima 36. do 42. Zakona o statistici u Federaciji BiH i primjenivat će se prilikom statističke obrade predmetnih podataka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?